0787 712 263 / 0770 901 663 / 0739 691 830 contact@viledomnesti.ro

Ghid de cumpărare

Ce verificați la cumpărarea unei case?

În acest articol, vom trece în revistă situația în care vreți să cumpărați o casă nouă, pentru a avea o viziune cât mai detliată pentru o decizie de cumpărare documentată.

O casă cu grădină este poate visul dumneavoastră de o viață, o oază de liniște și relaxare. Însă trebuie să aveți în vedere că, această casă poate ascunde și unele hibe și probleme, care vă pot conduce către rezolvarea unor interminabile defecte de construire.

Tocmai de aceea este foarte important să puneți în balanță prețul și calitatea imobilului printr-o verificare cât mai amanunțită a următoarelor aspecte:

1. Verificarea documentelor:

Cartea tehnică a construcției făcută de diriginte de șantier

Proiect de arhitectură și de execuție pentru structura de rezistență

Dacă sunteți în căutarea unei case veți întâlni oferte financiare de nerefuzat, chilipir, dar trebuie să știți că sunt multe case construite în regie proprie fără un consultant specialist în construcții care pot veni la pachet cu o serie întreagă de surprize neplăcute pe termen lung. Cartea tehnică a construcției și proiectul de arhitectură și execuție atestă faptul că ați cumpărat un imobil construit după norme tehnice actuale.

Cadastrul pentru teren și casă cu planurile pe fiecare etaj

Intabulare construcție, carte funciară, extras de informare OCPI

Actul de proprietate, de dezmembrare (ultimul)

În situația accesării unui credit imobiliar cadastrul, intabularea și extrasul de carte funciară sunt primele documente solicitate de bancă.

În cazul construcțiilor noi este foarte important să verificați dacă se emite factură fiscală. În cazul în care vânzătorul vă oferă GARANȚIE, pentru a solicita GARANȚIA, cumpărătorul trebuie să facă dovada faptului că a achiziționat imobilul respectiv pe baza facturii fiscale.

2. Verificarea tehnică a construcției

Vă recomandăm să mergeți la vizionare cu un specialist în construcții (inginer) pentru a avea o imagine cât mai amănunțită a casei din punct de vedere tehnic. Dacă nu este posibil acest lucru verificați următoarele:

structura de rezistență a casei

materialele de construcții folosite

garanția materialelor de construcții

Betonul și betonul armat sunt cele mai populare și sigure materiale de construcție din zilele noastre. Producătorii de beton afirmă că, în condițiile optime, produsele lor pot avea o viață infinită. Totuși, anumite condiții de mediu (ploaie, gheață sau substanțe chimice din aer), în prezența unei calități slabe a betonului, cu defecte structurale, pot afecta grav integritatea structurii betonului.

Structura de rezistență, deși este cel mai important aspect al unei construcții, este ascunsă și nu se poate verifica la o casă finisată, în această situație puteți verifica:

dacă imobilul se află într-un ansamblu rezidențial vedeți dacă mai sunt case în construcție și verificați felul în care sunt construite

solicitați fotografii și filme din timpul construcției de la vânzător

solicitați testele de rezistență pentru beton și betonul armat folosit

Depistate înainte de cumpărare,  problemele cu care casa respectivă vine la pachet, vă pot ajuta să luați o decizie de cumpărare corectă.

Contact

Whatsapp

0739 691 830

0770 901 663

 

0739 691 830 / 0770 901 663

Str. Teiului 19, Domnești

Florilor Villa este un proiect rezidențial premium dezvoltat pentru clienții care apreciază liniștea și siguranța într-o zonă cu verdeață și aer curat într-o combinație perfectă cu un spațiu de locuit modern și o investiție financiară solidă.

© 2020 Copyright Florilor Villa    Design by PositiveAction